Iata o reteta de cotlet de porc delicios, cu glazura dulce-acrisoara si aromata, simplu de realizat si destul de rapida!
Reteta de Cotlet de porc glazurat
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Asteptare: | 5 | minute |
Ingredientele retetei de Cotlet de porc glazurat
Cantitati de ingrediente pentru: portii Pentru cotlet:
- 500 g Cotlet de porc dezosat
- 6 catei Usturoi intregi
Glazura:
- 1 ceasca Apa
- 2 linguri Bulion de tomate
- 1 lingura Suc de portocale
- dupa gust Sare de bucatarie
- 1 lingura Zahar
- 1 lingura Otet din vin
Mirodenii:
- 1 lingurita Cimbru uscat
- 1 lingurita Rozmarin
- 1 lingurita Chili pudra
- 20 boabe Piper negru
Pentru decor
- 1 crenguta Cimbru uscat
- 1 crengta Rozmarin
Instructiunile retetei de Cotlet de porc glazurat
Glazura:
- Amesteca bine apa, bulionul, sucul de portocale, sarea, zaharul si otetul intr-un castron impreuna cu mirodeniile
Cotletul:
- Incalzeste cuptorul la 220 de grade celsius
- Clateste cotletul si apoi usuca-l cu un servet
- Cresteaza-l la distante egale si infige cateii de usturoi in crestaturi
- Pune cotletul intr-o tava de copt de marime potrivita si acopera-l uniform cu glazura
- Coace cotletul la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos
- Scoate cotletul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l sa se "odihneasca" cel putin 5 minute
- Asaza cotletul pe o tava sau o farfurie mare, asezoneaza cu crengutele de cimbru si rozmarin si serveste-l alaturi de un vin alb, sec ;-)
Ador carnea de porc și rețeta mi se pare ușoară și cu calorii puține