Cotlet de porc glazurat

Iata o reteta de cotlet de porc delicios, cu glazura dulce-acrisoara si aromata, simplu de realizat si destul de rapida!

Reteta de Cotlet de porc glazurat

Cotlet de porc glazurat
Vote: 5
Evaluare: 4.6
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 30 minute
Asteptare: 5 minute

Ingredientele retetei de Cotlet de porc glazurat

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru cotlet:
  • 500 g Cotlet de porc dezosat
  • 6 catei Usturoi intregi
Glazura:
  • 1 ceasca Apa 
  • 2 linguri Bulion de tomate 
  • 1 lingura Suc de portocale 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • 1 lingura Zahar 
  • 1 lingura Otet din vin 
Mirodenii:
  • 1 lingurita Cimbru uscat 
  • 1 lingurita Rozmarin 
  • 1 lingurita Chili pudra 
  • 20 boabe Piper negru 
Pentru decor
  • 1 crenguta Cimbru uscat 
  • 1 crengta Rozmarin 

Instructiunile retetei de Cotlet de porc glazurat

Glazura:
  1. Amesteca bine apa, bulionul, sucul de portocale, sarea, zaharul si otetul intr-un castron impreuna cu mirodeniile
Cotletul:
  1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade celsius
  2. Clateste cotletul si apoi usuca-l cu un servet
  3. Cresteaza-l la distante egale si infige cateii de usturoi in crestaturi
  4. Pune cotletul intr-o tava de copt de marime potrivita si acopera-l uniform cu glazura
  5. Coace cotletul la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos
  6. Scoate cotletul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l sa se "odihneasca" cel putin 5 minute
  7. Asaza cotletul pe o tava sau o farfurie mare, asezoneaza cu crengutele de cimbru si rozmarin si serveste-l alaturi de un vin alb, sec ;-)

1 comentariu

  1. Eva Draghici

    Ador carnea de porc și rețeta mi se pare ușoară și cu calorii puține

Comentezi?