Imi dau seama ca de fapt chiar imi place dieta asta!
Cine-ar fi crezut ca pot manca lasagna la Dukan? Fara tolerate!
Merita facuta, este delicioasa si nu ai cum sa o gresesti.
Lasagna Dukan este mult mai simplu de facut decat pare.
Reteta de Lasagna Dukan fara tolerate
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | zile |
Preparare: | 30 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Lasagna Dukan fara tolerate
Cantitati de ingrediente pentru: zile Pentru umplutura:
- 500 grame Carne de vita pui sau amestec (tocata)
- 500 grame Bulion de tomate sau amestec cu ardei
- 1 buc. Ceapa
- 5 catei Usturoi
- 2 grame Busuioc uscat
- 1 grame Sare de bucatarie
- dupa gust Patrunjel
Pentru foi:
- 2 buc. Oua
- 60 grame Tarate de ovaz (6 linguri)
- 100 ml Apa
Pentru crema:
- 200 grame Branza crema degresata (Lacteea 0.2% grasime)
- 1 buc. Oua
- dupa gust Nucsoara
Pentru sos:
- 50 grame Branza crema degresata
- 50 ml Apa
- 1 buc. Albus de ou
Instructiunile retetei de Lasagna Dukan fara tolerate
Pentru umplutura:
- Caleste ceapa si usturoiul intr-o tigaie antiaderenta.
- Adauga carnea, caleste-o pana cand se inchide la culoare.
- Adauga bulionul de tomate sau amestec cu ardei si lasa sa scada la foc mediu (15-20 minute).
Pentru foi:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si tapeteaza o forma patrata sau dreptunghiulara cat mai mare, cu hartie pentru copt. Trebuie sa iti iasa o foaie mai mare pe care o tai in doua si astfel vei obtine 2 foi.
- Amesteca taratele de ovaz cu oul, apa.
- Pune compozitia in tava in strat cat mai subtire cu putinta. Foile trebuie sa iasa cat mai subtiri.
- Pune la copt pentru 15 minute.
Pentru crema:
- Amesteca branza cu oul si nucsoara si sareaza dupa gust.
Pentru sos:
- Amesteca albusul cu branza si cu apa si sareaza.
Asamblare:
- Taie foaia pe jumatate si pregateste un vas pentru cuptor care sa fie pe dimensiunea acestei foi.
- In vas, pune un strat de sos, unul de carne, unul de branza si jumatatea foii de lasagna.
- Continua cu sos, carne, branza.
- Adauga jumatatea ramasa a foii de lasagna si repeta cu adaugarea ingredientelor: strat de sos, carne, branza.
- Da la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C.
Nu inteleg ! :( fără toleranțe și totuși nu este buna pentru ATAC ?!?! De ce? foaia e făcută din tărâțe și ou, umplutura din carne tocată și ou … unde greșesc? Mulțumesc ! :)
Deoarece contine bulion dar se poate elimina pentru atac.