Porc chinezesc

Reteta de porc chinezesc este printre favoritele mele de multa vreme si in plus imi place ca este destul de simplu de facut, nu necesita tehnici culinare complicate.

In ciuda faptului ca se folosesc multi ardei iuti, acest fel de mancare nu este atat de iute cat s-ar putea crede, pentru ca ardeii sunt folositi mai degraba ca si condiment. Se pot folosi si ardei iuti murati.

Este important sa fierbi inainte carnea ca aici pentru ca va avea o aroma cu adevarat deosebita.

Reteta de Porc chinezesc

Porc chinezesc
Vote: 4
Evaluare: 4.75
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 2 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 25 minute

Ingredientele retetei de Porc chinezesc

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 500 grame Muschi file de porc fiert
  • 2 buc. Ceapa 
  • 250 grame Ardei iute rosu 
  • 1 lingura Sos de soia 
  • 1 lingura Seminte susan 

Instructiunile retetei de Porc chinezesc

  1. Taie cubulete carnea fiarta si ardeiul iute iar ceapa felii. Pentru ardei se taie cotorul dar nu se scot semintele.
  2. Pune carnea la prajit intr-o tigaie antiaderenta pana cand se rumeneste usor.
  3. Adauga ceapa, amesteca de cateva ori (nu trebuie sa se prajeasca puternic).
  4. Pune ardeiul iute in tigaie peste carne si ceapa, amesteca de cateva ori sa se imbine aromele (nu adauga apa sau alt lichid).
  5. Adauga sosul de soia si amesteca continuu, altfel se va lipi de fundul tigaii. Nu adauga sare suplimentar, sosurile de soia sunt sarate.
  6. Pune la final si semintele de susan, amesteca de doua, trei ori si ia de pe foc si serveste.
  7. Ardeiul iute nu se consuma, el este folosit ca si condiment.

Comentezi?