Pui cu smantana

Pui cu smantana, o reteta foarte gustoasa, satioasa si usor de facut. O poti face cu piept de pui sau cu pulpe de pui. Este foarte bine sa folosesti smantana pentru gatit pentru ca se comporta altfel decat cea fermentata. Astfel poti fierbe sosul cat este necesar, ca acesta sa nu ramana lichid si nu se taie ca la smantana fermentata. Puiul cu smantana se face foarte usor si chiar rapid, fiind o buna varianta pentru cina cand trebuie sa gatesti ceva fara batai de cap. Daca ai pe acasa si ciuperci, poti gati reteta de aici.

Reteta de Pui cu smantana

Pui cu smantana
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 15 minute

Ingredientele retetei de Pui cu smantana

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 400 grame Piept de pui dezosat, fara piele (un piept de pui intreg)
  • 15 grame Ulei de floarea soarelui (1 lingura ulei pentru prajit puiul)
  • 20 grame Unt 80% grasime (1 lingura)
  • 500 grame Smantana pentru gatit 
  • 2 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 1 gram Piper negru (un praf de piper)
  • 10 grame Usturoi (2-3 catei de usturoi)
  • 5 grame Faina de grau (1 lingura)
  • 20 grame Patrunjel proaspat

Instructiunile retetei de Pui cu smantana

  1. Spala pieptul de pui si sterge-l cu un prosop absorbant.
  2. Taie-l cuburi, bucati potrivite, nu prea mici.
  3. Pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins, adauga bucatile de piept de pui.
  4. Prajeste puiul pana cand capata o culoare frumoasa, rumenita, apoi scoate-l pe o farfurie.
  5. Intr-o cratita incapatoare (cat sa incapa si puiul si 500 grame smantana) pune untul sa se topeasca, la foc mic.
  6. Cand s-a topit complet, adauga faina, amesteca rapid si pune smantana, amestecand continuu.
  7. Adauga sare si piper si lasa sa fiarba la foc mic.
  8. Zdrobeste usturoiul si adauga-l peste smantana.
  9. Pune bucatile de pui prajite in cratita si lasa sa fiarba cam 10 minute sau atat cat este necesar ca sosul sa capete consistenta dorita. Il poti fierbe fara grija daca folosesti smantana pentru gatit pentru ca nu se taie fierbere.
  10. Dupa ce iei vasul de pe foc poti pune puiul cu smantana la cuptor pentru 20 minute, in general sosurile tinute si la cuptor au un gust mai bun.
  11. Daca nu doresti sa stea la cuptor, serveste ca atare, cu patrunjel proaspat tocat. La servire, mai poti presara un praf de piper pe deasupra.

Notitele retetei de Pui cu smantana

Pui cu smantana

Comentezi?