Quesadilla Dukan

Iata o reteta de quesadilla, adaptata desigur, in quesadilla Dukan. Mexicana la origine, e suficient de apropiata de modul de preparare original, ca sa o denumesc astfel; cat despre gust, nu stiu cum sa redau expresia de pe fetele noastre cand am savurat-o!

Eu am facut cea mai simpla si rapida varianta, pentru cei grabiti, care poate fi considerata si ca baza insa poti adauga multe alte ingrediente: ceapa tocata marunt, legume fierte sau crude si desigur, carne. Sau ce ai pe la indemana.

Reteta de Quesadilla Dukan

Quesadilla Dukan
Vote: 3
Evaluare: 3.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 2 portii
Preparare: 5 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Quesadilla Dukan

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru aluat:
  • 1 buc. Oua 
  • 100 grame Branza crema degresata 
  • 1 lingura Amidon de porumb 
  • 2 linguri Tarate de ovaz 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • 1 lingurita Busuioc uscat 
Pentru umplutura:
  • 4 felii Sunca de pui degresata (cu forma patrata, ideal)
  • 100 grame Branza crema degresata (cu consistenta fina)
  • 3 fire Marar verde
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • 1 lingurita Busuioc uscat 
  • 4 frunze Salata verde 

Instructiunile retetei de Quesadilla Dukan

Pentru aluat:
  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si tapeteaza o forma pentru cuptor, cu hartie pentru copt.
  2. Amesteca toate ingredientele pentru aluat si pune-le in strat subtire, pe toata suprafata tavii. Daca ti se pare compozitia prea ferma (se intampla cand ai o branza cu consistenta mai grosiera) adauga o lingura de apa si va fi suficient de lichida cat sa o poti intinde usor.
  3. Pune tava la cuptor, pentru 20 minute.
Pentru umplutura:
  1. Toaca mararul si amesteca bine toate ingredientele pentru umplutura, fara sunca.
Asamblare:
  1. Dupa coacere, dezlipeste cu grija hartia de copt de lipia formata si taie in doua jumatati.
  2. Pune umplutura pe ambele foi, adauga sunca, pe suprafata uneia dintre foi si frunzele de salata verde.
  3. Pune deasupra cealalta foaie si taie din nou, astfel incat sa obtii doua portii.
  4. Pune pe un gratar bine incins, timp de cateva secunde, pentru a se incalzi.
  5. Serveste la micul dejun, ca o gustare sau la un picnic. Sau noaptea, la 12, ca mine :) .

6 Comentarii

  1. Betty

    Incredibil de bune retetele tale.Intru in curand in vacanta si de abia astept sa le fac.Sa tot tii Dukan in felul asta, mersi mult.

    Raspunde
    1. Ramona (Autor articol)

      Betty, ma bucur ca iti plac. Sunt gurmanda, astfel ca, pana si mancarea dietetica trebuie sa fie gustoasa, pentru ca altfel eu nu pot tine nici o dieta.

      Raspunde
  2. Anne Marie

    o idee excelenta; ador reteta, deoarece poti sa mananci ceva gustos, eventual si picant, iar umplutura poate varia si poate contine ceva crud si supervitaminizant.
    eu am pus branza din ochi si am pus 4 linguri de tarate. Oricum iese excelent.

    Raspunde
    1. Ramona (Autor articol)

      Da, o poti face cu ce ingrediente ai prin casa si in orice varianta iese gustoasa.

      Raspunde
  3. Ramona (Autor articol)

    Ma bucur nespus ca ti-a placut. Vor urma si altele :)

    Raspunde
  4. Stefana Denisa Popa

    Super reteta .Usor de facut si rapid de mancat.F. buna -o voi repeta.Multumesc de idei – ai retete minunate.Felicitari.

    Raspunde

Comentezi?