Imi place salata boeuf in toate variantele ei, de post, low-carb sau clasica. Pentru ca suntem in post, am facut aceasta varianta de salata boeuf de post, cu maioneza de casa (de post si ea) si a fost extraordinara. Acum cand scriu reteta, nu mai am salata boeuf si sincer, mi s-a facut asa o pofta, ca de nu ar fi prea tarziu, as face rapid una. Rapid, atat cat se poate pentru o salata boeuf. De obicei, fac o cantitate mai mare si fierb ingredientele de seara, astfel a doua zi imi este mai usor sa tai milioane de cubulete. Poate sunt mii si nu milioane, nu le-am numarat niciodata dar multe mi se par totdeauna :)
Reteta de Salata boeuf de post
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 90 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Salata boeuf de post
Cantitati de ingrediente pentru: portii Salata:
- 700 grame Cartofi albi
- 600 grame Morcovi
- 400 grame Telina
- 1 lingura Sare de bucatarie
- 200 grame Gogosari murati
- 200 grame Castraveti murati
- dupa gust Piper negru macinat
Maioneza de post:
- 200 ml Apa
- 5 grame Amidon de porumb (1 lingura)
- 20 grame Mustar (1 lingura)
- 50 ml Ulei de floarea soarelui
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper alb macinat
Instructiunile retetei de Salata boeuf de post
- Curata si spala legumele, apoi pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, adaugand sarea.
- Sunt fierte cand intra furculita cu usurinta in ele.
- Lasa la racit, apoi taie-le cubulete, inclusiv muraturile.
- Prepara maioneza, conform retetei de Maioneza de post rapida si adauga peste legume, pipereaza si amesteca.
- Orneaza salata in functie de rabdare si inspiratie.
- Serveste pe o felie de paine proaspat prajita.