Salata boeuf de post

Imi place salata boeuf in toate variantele ei, de post, low-carb sau clasica. Pentru ca suntem in post, am facut aceasta varianta de salata boeuf de post, cu maioneza de casa (de post si ea) si a fost extraordinara. Acum cand scriu reteta, nu mai am salata boeuf si sincer, mi s-a facut asa o pofta, ca de nu ar fi prea tarziu, as face rapid una. Rapid, atat cat se poate pentru o salata boeuf. De obicei, fac o cantitate mai mare si fierb ingredientele de seara, astfel a doua zi imi este mai usor sa tai milioane de cubulete. Poate sunt mii si nu milioane, nu le-am numarat niciodata dar multe mi se par totdeauna :)

Reteta de Salata boeuf de post

Salata boeuf de post
Vote: 4
Evaluare: 4.5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 90 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Salata boeuf de post

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Salata:
  • 700 grame Cartofi albi 
  • 600 grame Morcovi 
  • 400 grame Telina 
  • 1 lingura Sare de bucatarie 
  • 200 grame Gogosari murati 
  • 200 grame Castraveti murati 
  • dupa gust Piper negru macinat
Maioneza de post:
  • 200 ml Apa 
  • 5 grame Amidon de porumb (1 lingura)
  • 20 grame Mustar (1 lingura)
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui 
  • dupa gust Sare de bucatarie 
  • dupa gust Piper alb macinat

Instructiunile retetei de Salata boeuf de post

  1. Curata si spala legumele, apoi pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, adaugand sarea.
  2. Sunt fierte cand intra furculita cu usurinta in ele.
  3. Lasa la racit, apoi taie-le cubulete, inclusiv muraturile.
  4. Prepara maioneza, conform retetei de Maioneza de post rapida si adauga peste legume, pipereaza si amesteca.
  5. Orneaza salata in functie de rabdare si inspiratie.
  6. Serveste pe o felie de paine proaspat prajita.

Comentezi?