Salata boeuf de post

Imi place salata boeuf in toate variantele ei, de post, low-carb sau clasica. Pentru ca suntem in post, am facut aceasta varianta de salata boeuf de post, cu maioneza de casa (de post si ea) si a fost extraordinara. Acum cand scriu reteta, nu mai am salata boeuf si sincer, mi s-a facut asa o pofta, ca de nu ar fi prea tarziu, as face rapid una. Rapid, atat cat se poate pentru o salata boeuf. De obicei, fac o cantitate mai mare si fierb ingredientele de seara, astfel a doua zi imi este mai usor sa tai milioane de cubulete. Poate sunt mii si nu milioane, nu le-am numarat niciodata dar multe mi se par totdeauna :)

Reteta de Salata boeuf de post

Salata boeuf de post
Vote: 4
Evaluare: 4.5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii:8portii
Preparare: 90minute
Gatire: 30minute

Ingredientele retetei de Salata boeuf de post

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Salata:
  • 700 grameCartofi albi 
  • 600 grameMorcovi 
  • 400 grameTelina 
  • 1 linguraSare de bucatarie 
  • 200 grameGogosari murati 
  • 200 grameCastraveti murati 
  • dupa gustPiper negru macinat
Maioneza de post:
  • 200 mlApa 
  • 5 grameAmidon de porumb (1 lingura)
  • 20 grameMustar (1 lingura)
  • 50 mlUlei de floarea soarelui 
  • dupa gustSare de bucatarie 
  • dupa gustPiper alb macinat

Instructiunile retetei de Salata boeuf de post

  1. Curata si spala legumele, apoi pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, adaugand sarea.
  2. Sunt fierte cand intra furculita cu usurinta in ele.
  3. Lasa la racit, apoi taie-le cubulete, inclusiv muraturile.
  4. Prepara maioneza, conform retetei de Maioneza de post rapida si adauga peste legume, pipereaza si amesteca.
  5. Orneaza salata in functie de rabdare si inspiratie.
  6. Serveste pe o felie de paine proaspat prajita.

Comentezi?