Imi place salata boeuf in toate variantele ei, de post, low-carb sau clasica. Pentru ca suntem in post, am facut aceasta varianta de salata boeuf de post, cu maioneza de casa (de post si ea) si a fost extraordinara. Acum cand scriu reteta, nu mai am salata boeuf si sincer, mi s-a facut asa o pofta, ca de nu ar fi prea tarziu, as face rapid una. Rapid, atat cat se poate pentru o salata boeuf. De obicei, fac o cantitate mai mare si fierb ingredientele de seara, astfel a doua zi imi este mai usor sa tai milioane de cubulete. Poate sunt mii si nu milioane, nu le-am numarat niciodata dar multe mi se par totdeauna :)
Reteta de Salata boeuf de post

| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 90 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Salata boeuf de post
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 700 grame Cartofi albi
- 600 grame Morcovi
- 400 grame Telina
- 1 lingura Sare de bucatarie
- 200 grame Gogosari murati
- 200 grame Castraveti murati
- dupa gust Piper negru macinat
- 200 ml Apa
- 5 grame Amidon de porumb (1 lingura)
- 20 grame Mustar (1 lingura)
- 50 ml Ulei de floarea soarelui
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper alb macinat
Instructiunile retetei de Salata boeuf de post
- Curata si spala legumele, apoi pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, adaugand sarea.
- Sunt fierte cand intra furculita cu usurinta in ele.
- Lasa la racit, apoi taie-le cubulete, inclusiv muraturile.
- Prepara maioneza, conform retetei de Maioneza de post rapida si adauga peste legume, pipereaza si amesteca.
- Orneaza salata in functie de rabdare si inspiratie.
- Serveste pe o felie de paine proaspat prajita.

Buna,
Sunt Ramona Dinu si ador sa experimentez retete. Retetele mele favorite sunt cele cat mai simple si de aceea incerc sa simplific cat pot de mult orice reteta dar la final, sa aiba rezultate spectaculoase. Te rog sa-mi spui parererea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!