Imi place salata boeuf in toate variantele ei, de post, low-carb sau clasica. Pentru ca suntem in post, am facut aceasta varianta de salata boeuf de post, cu maioneza de casa (de post si ea) si a fost extraordinara. Acum cand scriu reteta, nu mai am salata boeuf si sincer, mi s-a facut asa o pofta, ca de nu ar fi prea tarziu, as face rapid una. Rapid, atat cat se poate pentru o salata boeuf. De obicei, fac o cantitate mai mare si fierb ingredientele de seara, astfel a doua zi imi este mai usor sa tai milioane de cubulete. Poate sunt mii si nu milioane, nu le-am numarat niciodata dar multe mi se par totdeauna :)
Reteta de Salata boeuf de post

Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 90 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Salata boeuf de post
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 700 grameCartofi albi
- 600 grameMorcovi
- 400 grameTelina
- 1 linguraSare de bucatarie
- 200 grameGogosari murati
- 200 grameCastraveti murati
- dupa gustPiper negru macinat
- 200 mlApa
- 5 grameAmidon de porumb (1 lingura)
- 20 grameMustar (1 lingura)
- 50 mlUlei de floarea soarelui
- dupa gustSare de bucatarie
- dupa gustPiper alb macinat
Instructiunile retetei de Salata boeuf de post
- Curata si spala legumele, apoi pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, adaugand sarea.
- Sunt fierte cand intra furculita cu usurinta in ele.
- Lasa la racit, apoi taie-le cubulete, inclusiv muraturile.
- Prepara maioneza, conform retetei de Maioneza de post rapida si adauga peste legume, pipereaza si amesteca.
- Orneaza salata in functie de rabdare si inspiratie.
- Serveste pe o felie de paine proaspat prajita.
Buna,
Sunt Ramona Dinu si ador sa experimentez retete. Retetele mele favorite sunt cele cat mai simple si de aceea incerc sa simplific cat pot de mult orice reteta dar la final, sa aiba rezultate spectaculoase. Te rog sa-mi spui parererea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!