Din nou o reteta simpla, cu ingrediente la indemana: tarta cu visine din visinata si visinata. Se repeta cam mult cuvantul „visinata” si prin faptul ca am spus asta, l-am repetat din nou :) dar ce pot face…de la tarta mi se trage :) .
Da, o tarta visinie cu visinata, delicioasa si fara betie, cum te-ai putea gandi, pentru ca visinata prin fierbere isi pierde din alcool, care se evapora.
Reteta aceasta cred ca a batut recordul la minimul de ingrediente din care a fost realizata, alt lucru care imi place la o reteta.
Eu am avut o visinata foarte dulce si slab alcoolizata, dar daca ai una mai putin dulce, adauga zahar in plus, sau o poti combina cu suc din compot.
Reteta de Tarta cu visine din visinata
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 25 | minute |
Gatire: | 35 | minute |
Asteptare: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Tarta cu visine din visinata
Cantitati de ingrediente pentru: portii Pentru aluat:
- 200 grame Faina de grau
- 1 praf Sare de bucatarie
- 100 grame Untura de porc
- 60 ml Apa rece
Pentru umplutura:
- 350 grame Visine din visinata
- 250 ml Visinata
- 11 grame Glazura transparenta pentru tort (1 pliculet, marca RUF,am folosit eu)
Instructiunile retetei de Tarta cu visine din visinata
- Pregateste aluatul, conform retetei de Aluat fraged cu untura.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru tarta, tapetata cu faina.
- Din aluat, intinde o foaie rotunda, nu foarte subtire si pune in forma, cu marginile usor iesite in afara.
- Taie excesul de foaie pe forma tavii, apoi cu degetele preseaza usor aluatul pe margini, apasand usor, astfel incat sa obtii o forma ondulata.
- Pune la copt pentru 30 minute.
- Scoate samburii visinelor apoi pune-le la frigider (cand torni glazura, fructele trebuie sa fie reci).
- Dupa coacerea aluatului, lasa la racit si apoi scoate din forma.
- Dupa ce s-a racit suficient, te poti apuca de glazura.
- Pune intr-un ibric visinata si pliculetul de glazura transparenta pentru tort si amesteca cu un tel.
- Pune amestecul pe foc, pana cand da in clocot, amestecand continuu. Cand a clocotit, glazura se va ingrosa. Mai lasa cateva clocote, ca sa se evapore alcoolul (nu vrei sa te imbeti de la o felie de tarta :) ).
- Lasa la racit un minut, dar nu mai mult, timp in care asezi visinele peste tarta, pe toata suprafata acesteia.
- Toarna glazura peste visinele de pe tarta, cu o lingura, din mijloc, spre exterior.
- Lasa la rece minim 30 minute si apoi serveste.
UAUUU CN O GATESTE ? VREAU SI EU