Tarta cu visine din visinata

Din nou o reteta simpla, cu ingrediente la indemana: tarta cu visine din visinata si visinata. Se repeta cam mult cuvantul „visinata” si prin faptul ca am spus asta, l-am repetat din nou :) dar ce pot face…de la tarta mi se trage :) .

Da, o tarta visinie cu visinata, delicioasa si fara betie, cum te-ai putea gandi, pentru ca visinata prin fierbere isi pierde din alcool, care se evapora.

Reteta aceasta cred ca a batut recordul la minimul de ingrediente din care a fost realizata, alt lucru care imi place la o reteta.

Eu am avut o visinata foarte dulce si slab alcoolizata, dar daca ai una mai putin dulce, adauga zahar in plus, sau o poti combina cu suc din compot.

Reteta de Tarta cu visine din visinata

Tarta cu visine din visinata
Vote: 6
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 25 minute
Gatire: 35 minute
Asteptare: 30 minute

Ingredientele retetei de Tarta cu visine din visinata

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru aluat:
  • 200 grame Faina de grau 
  • 1 praf Sare de bucatarie 
  • 100 grame Untura de porc 
  • 60 ml Apa rece
Pentru umplutura:
  • 350 grame Visine din visinata 
  • 250 ml Visinata 
  • 11 grame Glazura transparenta pentru tort (1 pliculet, marca RUF,am folosit eu)

Instructiunile retetei de Tarta cu visine din visinata

  1. Pregateste aluatul, conform retetei de Aluat fraged cu untura.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru tarta, tapetata cu faina.
  3. Din aluat, intinde o foaie rotunda, nu foarte subtire si pune in forma, cu marginile usor iesite in afara.
  4. Taie excesul de foaie pe forma tavii, apoi cu degetele preseaza usor aluatul pe margini, apasand usor, astfel incat sa obtii o forma ondulata.
  5. Pune la copt pentru 30 minute.
  6. Scoate samburii visinelor apoi pune-le la frigider (cand torni glazura, fructele trebuie sa fie reci).
  7. Dupa coacerea aluatului, lasa la racit si apoi scoate din forma.
  8. Dupa ce s-a racit suficient, te poti apuca de glazura.
  9. Pune intr-un ibric visinata si pliculetul de glazura transparenta pentru tort si amesteca cu un tel.
  10. Pune amestecul pe foc, pana cand da in clocot, amestecand continuu. Cand a clocotit, glazura se va ingrosa. Mai lasa cateva clocote, ca sa se evapore alcoolul (nu vrei sa te imbeti de la o felie de tarta :) ).
  11. Lasa la racit un minut, dar nu mai mult, timp in care asezi visinele peste tarta, pe toata suprafata acesteia.
  12. Toarna glazura peste visinele de pe tarta, cu o lingura, din mijloc, spre exterior.
  13. Lasa la rece minim 30 minute si apoi serveste.
    Tarta cu visine din visinata

1 comentariu

  1. Adrian Preda

    UAUUU CN O GATESTE ? VREAU SI EU

Comentarea este inchisa.