Reteta de tiramisu Dukan cred ca este cea mai buna prajitura pe care o poti intalni in cadrul dietei. Satioasa, delicioasa si usor de facut.
Blatul il poti face in mai multe variante, cu oua intregi sau din albusuri insa atentie la cantitatea de tarate consumate pe o zi.
Reteta, mai jos:
Reteta de Tiramisu Dukan

Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 25 | minute |
Ingredientele retetei de Tiramisu Dukan
Cantitati de ingrediente pentru: portiiPentru blat tiramisu Dukan:
- 8 buc.Albus de ou sau 4 oua intregi
- 1 buc.Galbenus de ou
- 80 grameTarate de ovaz (8 linguri)
- 8 grameIndulcitor Clio pudra (8 linguri)
Pentru crema tiramisu Dukan:
- 750 grameBranza crema degresata
- 1 buc.Galbenus de ou
- 8 grameIndulcitor Clio pudra (8 linguri)
- 1 linguritaEsenta de rom
Pentru sirop:
- 100 mlCafea espresso
- 3 grameIndulcitor Clio pudra (3 linguri)
- 1 linguritaEsenta de rom
Pentru decorat tiramisu Dukan:
- 30 grameCacao degresata (2 linguri)
Instructiunile retetei de Tiramisu Dukan
Pentru blat tiramisu Dukan:
- Bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, incorporeaza si galbenusul, apoi adauga taratele, amestecand usor, de sus in jos, incat sa nu se lase compozitia. Daca folosesti oua intregi, procedura este aceeasi, albusurile batute separat.
- Pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pune in cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 180 grade C.
- Lasa la racit, apoi scoate cu grija hartia de copt.
Pentru crema tiramisu Dukan:
- Amesteca foarte bine toate ingredientele pentru crema: branza care trebuie sa fie una fina, galbenusul, indulcitorul si esenta de rom, apoi pune la rece.
Pentru sirop:
- Prepara o cafea la filtru, expresso ori la ibric dar strecurata, lasa la racit apoi indulceste si aromatizeaza cu esenta de rom.
Asamblare tort tiramisu Dukan:
- Pune un strat mai subtire de crema pe platoul de servire (cam un sfert din cantitatea totala de crema).
- Insiropeaza blatul cu cafea, apoi pune crema peste blat iar cu lingura formeaza in crema mici adancituri, pentru a crea un model mai distractiv.
- Pune cacao intr-o sita fina si presara pe toata suprafata.
- Serveste!
Buna,
Sunt Ramona Dinu si ador sa experimentez retete. Retetele mele favorite sunt cele cat mai simple si de aceea incerc sa simplific cat pot de mult orice reteta dar la final, sa aiba rezultate spectaculoase. Te rog sa-mi spui parererea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!
Toate retetele sunt exceptionale ! ! !
Va multumesc frumos, felicitarile mele pentru tot ceea ce faceti ! ! !
Cu placere, ne bucuram ca putem fi de folos :-)
trebuie incercat,nu e greu de preparat,cred ca e si foarte bun