Tort de biscuiti

Tortul de biscuiti de mai jos este o reteta de o simplitate minunata. Straturi de biscuiti, imbracate in ciocolata.

Nu are nevoie de coacere deoarece nu are blat. Se folosesc biscuiti mai mari, ca sa se aranjeze frumos in straturi. Exista mai multe feluri de a prepara un tort de biscuiti, dar aceasta mi se pare cea mai simpla si usoara. Pentru un aspect frumos, pune straturile cat mai drepte, atat de biscuiti cat si de ciocolata, astfel ca atunci cand tai o felie, sa fie straturile bine definite. Poti adauga atunci cand pui ultimul strat de ciocolata, nuci maruntite, fistic taiat, migdale,etc.

Daca vrei mai degraba un salam de biscuiti, reteta aici.

Reteta de Tort de biscuiti

Tort de biscuiti
Vote: 3
Evaluare: 4.67
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 15 minute
Gatire: 10 minute

Ingredientele retetei de Tort de biscuiti

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 150 grame Unt 80% grasime 
  • 300 grame Ciocolata neagra cu 75% cacao 
  • 2 buc Galbenus de ou 
  • 50 grame Zahar pudra 
  • 300 grame Biscuiti (aprox. 20 buc, mai mari, patrati)

Instructiunile retetei de Tort de biscuiti

  1. Intr-o cratita, topeste untul, pe foc mic. Dupa topirea completa, da deoparte.
  2. Rupe ciocolata in bucati mici, pune-o in craticioara peste untul topit si amesteca pana cand se topeste ciocolata complet.
  3. Pune galbenusurile intr-un bol si amesteca-le cu zaharul pudra pana cand rezulta o crema.
  4. Adauga crema de galbenusuri peste ciocolata care este inca calduta si amesteca bine.
  5. Pregateste o forma de chec, tapetand-o in interior cu folie alimentara. Imbraca si peretii formei cu folie, nu doar baza acesteia. Folia trebuie sa fie cat de bine intinsa se poate, altfel pliurile acesteia se vor imprima in preparatul final.
  6. Pune un strat mai gros de ciocolata in forma, pe toata suprafata acesteia.
  7. Adauga peste stratul de ciocolata un strat de biscuiti, asezati unul langa altul, cu mici spatii intre ei. Daca este necesar, taie biscuitii care nu incap, pe jumatate. Lasa putin spatiu si intre biscuiti si pereti, ca sa poata patrunde ciocolata, astfel cand vei rasturna tortul de biscuiti, sa fie imbracat complet in ciocolata.
  8. Pune un nou strat de ciocolata-biscuiti si tot asa. Pentru o forma de 1 1/2 L, sunt in total cam 4 straturi de biscuiti.
  9. Pune si ultimul strat care va fi de ciocolata.
  10. Acopera vasul cu folie alimentara si pune la frigider pana la racirea completa si pana cand se incheaga ciocolata din tortul de biscuiti.
  11. Scoate tortul de biscuiti din forma, elimina cu grija folia alimentara si pune-l pe platoul de servire, cu partea de jos in sus, invers fata de cum era in forma.
  12. Inainte de servirea tortului de biscuiti, ideal este sa il scoti cu jumatate de ora mai devreme din frigider pentru a se taia in felii frumoase.

Notitele retetei de Tort de biscuiti

Poti orna tortul de biscuiti cu o glazura de zahar, reteta aici.

Comentezi?