Tort de mere

O reteta clasica de tort de mere, cu mere caramelizate, cu adaos de nuci crocante si imbogatit cu miere. Delicios si satios, simplu si rapid, servit cu inghetata de vanilie sau imbracat in frisca, tortul de mere este cu adevarat versatil si usor de facut.

Cel mai bun avantaj al tortului de mere este ca il poti manca imediat, cu inghetata rece, nu trebuie sa astepti sa se raceasca.

Daca nu ai miere la indemana, poti sa nu adaugi, inlocuieste cu putin zahar, daca nu iti place scortisoara, sari peste, cum spuneam, tortul de mere nu este pretentios…tot bun iese.

Alt avantaj al tortului de mere este acela ca gasesti mere in orice anotimp si la preturi bune.

Toata stima pentru tortul de mere!

Reteta de Tort de mere

Tort de mere
Vote: 3
Evaluare: 4
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 8 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Tort de mere

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 1 kg Mere (6 mere)
  • 60 grame Miere de albine (2-3 linguri)
  • 1 grame Scortisoara pudra (un varf de lingurita)
  • 50 grame Miez de nuca 
  • 6 buc Oua 
  • 120 grame Zahar (6 linguri)
  • 2 ml Esenta de vanilie 
  • 100 grame Faina de grau (6 linguri)
  • 10 grame Praf de copt (1 pliculet)
  • 10 grame Zahar pudra (pentru presarat pe deasupra tortului de mere)

Instructiunile retetei de Tort de mere

Pregatire mere
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu.
  2. Spala merele, curata-le de cotoare si elimina coaja acestora.
  3. Taie-le in felii groase si pune-le intr-o cratita sau forma de copt pretabila pentru cuptor. Asaza-le pe fundul cratitei, distribuindu-le uniform pe toata suprafata acesteia.
  4. Adauga mierea, scortisoara si nucile, presarate peste mere.
  5. Pune tava cu merele in cuptorul incins pentru 10 minute sau pana cand se inmoaie.
Preparare blat tort de mere
  1. Separa albusurile de galbenusuri
  2. Bate albusurile spuma, adauga treptat zaharul si bate in continuare pana cand zaharul se topeste, compozitia este lucioasa si rezulta o bezea ferma.
  3. Peste galbenusuri adauga vanilia si bate-le putin cat sa se amestece.
  4. Separat, cerne faina impreuna cu praful de copt. Aceasta operatiune este importanta pentru aerarea fainii si amestecarea ei cu praful de copt, altfel blatul nu va creste uniform.
  5. Adauga galbenusurile batute peste albusuri amestecand usor, de sus in jos, incorporeaza si faina cate putin, amestecand de sus in jos, usor.
  6. Pune compozitia in tava peste mere si pune la copt pentru 20 minute sau pana cand blatul este copt.
  7. Scoate din cuptor si lasa-l 5 minute in forma inainte de a-l rasturna.
  8. Rastoarna tortul de mere pe platoul de servire, presara un praf fin de zahar pudra cu o strecuratoare si serveste cald cu inghetata de vanilie.
  9. Tortul de mere se poate servi si foarte rece, de la frigider.

Notitele retetei de Tort de mere

Tort de merePentru un aspect mai sofisticat, poti imbraca tortul de mere in frisca, dupa ce acesta s-a racit foarte bine.

O alta prajitura simpla si usor de facut, tot cu mere, aici.

Comentezi?