Visinata de casa

O reteta de visinata de casa, care imi place tare mult. Am gustat de-alungul timpului mai multe retete de visinata dar asta este favorita mea, pentru ca este slab alcoolizata, dulce si aromata. Totusi, nefiind o mare consumatoare de bauturi alcoolice, beau destul de rar dar am folosit-o cu succes la prajituri. Visinele din visinata sunt baza a numeroase retete dulci excelente dar chiar si visinata am folosit-o la aceasta tarta cu visine din visinata.

Reteta de visinata este foarte simpla, 1 kg de visine, 400 grame zahar si alcool cat sa cuprinda visinele. Poti folosi alcool sau palinca tare, insa un secret luat de la bunica mea, consta in adaugarea a putin coniac. Are un gust fantastic visinata preparata astfel!

Eu am facut visinata direct in sticle de 750 ml, cu gura larga (pentru a scoate visinele usor) deoarece sticlele sunt mai usor de manipulat si servit decat o damigeana mare.

Pentru cine doreste sa procedeze ca mine si sa faca visinata in sticle mai mici, am pus mai jos, reteta exacta pentru cantitatea unei sticle de 750 ml.

Reteta de Visinata de casa

Visinata de casa
Vote: 7
Evaluare: 4.57
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 1 sticla
Preparare: 20 minute

Ingredientele retetei de Visinata de casa

Cantitati de ingrediente pentru: sticla
  • 650 grame Visine 
  • 260 grame Zahar 
  • 160 ml Alcool alimentar rafinat 96% 

Instructiunile retetei de Visinata de casa

  1. Rupe coditele la visine si spala-le bine. Visinele trebuie sa fie bine coapte, intregi, fara stricaciuni sau vatamate. Nu se scot samburii.
  2. Spala foarte bine sticlele in care vei face visinata. Capacele acestora trebuie sa se inchida bine si sa nu fie deteriorate.
  3. Cantareste cantitatea de visine si zahar aferenta fiecarei sticle si asaza in fiecare sticla un strat de visine, unul de zahar si tot astfel, pana la finalizarea cantitatii cantarite.
  4. Dupa umplerea tuturor sticlelor, pune capacele dar fara a le strange ermetic. Din propria experienta, spun si insist ca este bine sa le lasi putin aer, altfel visinata se va revolta si se va urca pe pereti, la propriu.
  5. Depoziteaza cateva zile sticlele la soare sau la o temperatura ambianta, dar nu la rece. In acest timp, agita usor sticlele ca sa se aseze visinele.
  6. Cand visinele si-au lasat zeama iar zaharul s-a topit, adauga alcoolul, masurat pentru fiecare sticla in parte. Capacele stranse foarte putin, nu ermetic.
  7. Lasa din nou sticlele la soare sau la temperatura camerei, cateva saptamani si apoi va fi gata de servire.

4 Comentarii

  1. Jannet

    Chiar 260 gr zahar(de ce nu 250?).La fel si alcoolul?. Ciudat!

    1. Alex Moise

      Buna Jannet, am ales cantitatile din reteta astfel incat sa iasa fix 1 sticla de 750ml, genul cu gura larga ca sa intre & iasa usor visinele; poti modifica numarul de sticle de mai sus si cantitatile de ingrediente se recalculeaza automat pentru toata reteta – in cazul in care faci mai multa.
      Proportiile „rotunde” sunt: 1kg visine / 400g zahar / 250ml alcool – cu astea obtii o visinata consistenta, genul care „unge paharul” :-)

  2. Roxana Popesco

    Cu placere :-)

  3. Irene Tulbure

    multumesc

Comentarea este inchisa.