Reteta de dulceata de visine in sirop de zahar este o dulceata cu fructe intregi si mai fluida. Foarte aromata, este ideala ca si topping pentru diverse prajituri sau inghetata. Eu obisnuiesc sa o consum si cu iaurt grecesc, ca o alternativa a deliciosului desert specific grecesc, iaurt cu miere.
Reteta de Dulceata de visine in sirop de zahar
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | borcane |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Asteptare: | 15 | minute |
Ingredientele retetei de Dulceata de visine in sirop de zahar
Cantitati de ingrediente pentru: borcane- 500 grame Visine fara samburi
- 1 kg Zahar
- 750 ml Apa (3 pahare)
- 30 ml Zeama de lamaie (2 linguri)
- 15 ml Esenta de vanilie (1 lingura)
Instructiunile retetei de Dulceata de visine in sirop de zahar
- Spala bine visinele, elimina coditele si samburii.
- Pune la fiert apa si zaharul, la foc mic, pana ce se dizolva zaharul. Dupa care poti da focul mai tare pana ce se leaga siropul.
- Adauga fructele in sirop apoi lasa deoparte 15 minute pana cand isi lasa fructele toata zeama.
- Pune din nou la foc mare si colecteaza spuma cand aceasta se formeaza.
- Lasa la fiert pana cand este bine inchegat siropul. Testeaza pe o farfurioara, punand cateva picaturi. Cand aceste picaturi isi pastreaza perfect forma, dulceata este gata.
- Adauga zeama de lamaie si esenta de vanilie, mai lasa cateva clocote si ia de pe foc.
- Toarna dulceata fierbinte in borcane perfect curate, inchide-le cu capac ermetic si intoarce-le cu gura in jos minim 30 minute.
- Cand borcanele se racesc complet, le poti depozita.
Notitele retetei de Dulceata de visine in sirop de zahar
Pentru reteta de dulceata de visine clasica, densa si bine legata, click aici.
Cam peste 2 săptămâni se coc și la mine vișinele și voi încerca să fac.Abia aștept