Paste cu branza sarata la cuptor

Din nou o reteta simpla: paste cu branza sarata la cuptor. Reteta de mai jos este cu paste facute in casa  (reteta aici) dar se pot folosi si paste gata facute, astfel devenind o reteta foarte simpla si rapida. Daca preferi pastele cumparate, cele mai pretabile pentru aceasta reteta sunt cele late (tagliatelle).

Reteta de Paste cu branza sarata la cuptor

Reteta de Paste cu branza sarata la cuptor
Vote: 3
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 5 portii
Preparare: 30 minute
Gatire: 30 minute

Ingredientele retetei de Paste cu branza sarata la cuptor

Cantitati de ingrediente pentru: portii
Pentru paste:
  • 500 grame Faina de grau 
  • 1 gram Sare de bucatarie 
  • 1 buc. Oua 
  • 100 ml Apa 
Pentru topping:
  • 300 grame Branza de vaci (cremoasa si sarata)
  • 2 buc. Oua 
  • 100 grame Cascaval 
  • 1 gram Busuioc uscat (un praf)

Instructiunile retetei de Paste cu branza sarata la cuptor

  1. Prepara pastele de casa conform retetei de Paste de casa.
    (sau foloseste 500g paste cu ou din comert)
  2. Pune-le la fiert in apa clocotita cu sare si lasa-le 10 minute.
  3. Scurge de apa, clateste rapid sub jet de apa rece si pune-le intr-un vas pentru cuptor.
  4. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  5. Combina toate ingredientele din reteta pentru topping (branza, oul, cascavalul ras si busuiocul) si amesteca totul foarte bine.
  6. Pune compozitia obtinuta peste pastele fierte si amesteca.
  7. Pune la cuptor pentru 20 minute.
  8. Serveste calda.

5 Comentarii

  1. Gabi

    La ingrediente mentionezi faina, dar apoi nu scrii ce faci cu ea exact. Poti sa fii mai explicita?

    1. Alex Moise

      Buna Gabi, faina este unul din ingredientele pentru paste, noi am facut-o cu paste de casa; poti folosi si paste din comert, bineinteles :-)
      Reteta pentru paste este aici: http://depozitulderetete.ro/paste-de-casa-spaghete-si-tagliatelle
      Am pus ingredientele separat pentru a putea calcula cu precizie informatiile nutritionale ;-)

  2. Roxana PopescoRoxana Popesco

    Si a mea!

  3. Daniela TudoracheDaniela Tudorache

    Mancarea mea peferata

  4. Florescu VioletaFlorescu Violeta

    asta o sa fac,mersi

Comentezi?