Snitel de pui cu parmezan la cuptor

O retetea de snitel de pui deosebit de gustos pentru orice gurmand, potrivita de asemenea si pentru diete cu continut scazut de zaharuri, gen dieta Atkins si dieta ketogenica.

Principala „atractie” a acestei retete este inlocuirea aluatului de faina si pesmet cu… parmezan! Impreuna cu putin unt si ceva mirodenii plus gatirea la cuptor – iata ingredientele unui snitel inedit si foarte gustos ;-)

Reteta de Snitel de pui cu parmezan la cuptor

Snitel de pui cu parmezan
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 6 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Snitel de pui cu parmezan la cuptor

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 120 grame Faina de alune 
  • 100 grame Branza Parmezan fin rasa
  • 1 lingurita Busuioc uscat 
  • 1 lingurita Cimbru uscat 
  • dupa gust Sare de bucatarie fina
  • dupa gust Piper negru fin macinat
  • 700 grame Piept de pui dezosat, fara piele taiat felii
  • 125 grame Unt 80% grasime topit

Instructiunile retetei de Snitel de pui cu parmezan la cuptor

  1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade
  2. Pune folie de aluminiu intr-o tava de copt intinsa
  3. Amesteca faina de alune cu branza Parmezan, sarea, cimbrul, busuiocul si piperul intr-un castron
  4. Topeste untul intr-un alt castron
  5. Inmoaie pe rand cate o bucata de piept de pui in unt topit, apoi preseaza bucata de piept de pui cu ambele parti in castronul cu faina, parmezan si mirodenii pana se acopera bine
  6. Asaza pe rand bucatile in tava captusita cu folie de aluminiu
  7. Da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos si nu mai au culoare roz in mijloc, dureaza minim 20 de minute

Notitele retetei de Snitel de pui cu parmezan la cuptor

Serveste impreuna cu salata de broccoli sau de cruditati pentru a balansa gustul intens, delicios al parmezanului.

Acest snitel de pui se preteaza excelent la congelare, astfel incat poti gati in avans cantitati mai mari pentru a avea disponibil atunci cand te grabesti. Pentru decongelare pune snitelul de pui in cuptor la 190 de grade celsius pana se incalzeste, apoi il poti consuma direct!

1 comentariu

  1. Mihaela CiocanMihaela Ciocan

Comentezi?