Retete din bucataria Romaneasca - pagina 10 din 11 - Depozitul de retete

Fasole batuta

Fasole batuta

Acest fel de mancare se numeste fasole batuta sau frecata ori facaluita, oricum ar fi, saraca, este maltratata :) . Parca as denumi-o fasole agitata pentru ca nu o mai bat ca pe vremuri, manual ci mecanizat, cu blenderul. Ma…
Citeste mai mult

Fasole cu jumari

Fasole cu jumari

Imi amintesc de cand eram copil, cat ma strambam cand mi se pomenea de jumari. Sa le mananc, nici gand! Ciudat cum se schimba gusturile odata cu trecerea anilor. De fapt, nici acum nu-mi plac ca atare, dar sunt innebunita…
Citeste mai mult

Varza murata calita

Reteta de varza murata calita

Iarasi am innebunit vecinii cu mirosul de varza calita! Secretul pentru a-i innebuni pe vecini cu mirosul de varza murata calita este unul singur: uita varza in cuptor! Nu glumesc deloc, uita varza dar in mod constient si supravegheat, astfel…
Citeste mai mult

Mazare cu carne de porc

Mazare cu carne de porc

Excelenta aceasta mancare de mazare cu carne de porc! Singurul ei secret consta intr-un ingredient banal, slanina de porc afumata. Caleste bine pana cand se topeste si vei avea o mancare de mazare care se va termina rapid :). Serveste…
Citeste mai mult

Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

O reteta de ciorba de gaina, nelipsita din casa noastra. De fapt, consumam multa ciorba, cel putin acum, iarna, incat oala de ciorba nu mai ajunge aproape niciodata in dulap. Ciorba de gaina de tara se deosebeste de cea de…
Citeste mai mult

Sarmale de post

Sarmale de post

Pentru ca se apropie perioada postului, nu putea lipsi reteta de sarmale de post. Reteta este din cartea de bucate a Sandei Marin, insa am adaugat miez de nuca, pentru a suplini carnea. Reteta aceasta de sarmale de post o…
Citeste mai mult

Ciulama Dukan

Ciulama Dukan

Aceasta reteta de ciulama Dukan, are exact gustul retetei clasice. Textura difera oarecum pentru ca nu contine nimic fainos si nici amidon dar gustul este atat de bun incat te sfatuiesc ca inainte de a te apuca de gatit, sa…
Citeste mai mult