Retete din bucataria Romaneasca - pagina 2 din 11 - Depozitul de retete

Prajitura simpla

Reteta de prajitura simpla

O reteta de prajitura simpla, ieftina si versatila. Este simpla ca si mod de preparare (folosesti doar un castron si adaugi toate ingredientele in acesta) dar si pentru ca ii poti adauga pe langa baza compusa din faina si oua,…
Citeste mai mult

Mamaliga

Mamaliga

Eeee…Istoria mea cu mamaliga este asa: acum multa vreme, intr-o zi, intr-un exces de zel, am luat o decizie de un curaj extrem. Vreau sa fac mamaliga! Am zis! Am cumparat malai. Am sunat-o pe mama sa o intreb cum…
Citeste mai mult

Pui cu smantana

Pui cu smantana

Pui cu smantana, o reteta foarte gustoasa, satioasa si usor de facut. O poti face cu piept de pui sau cu pulpe de pui. Este foarte bine sa folosesti smantana pentru gatit pentru ca se comporta altfel decat cea fermentata….
Citeste mai mult

Blat de tort

Blat de tort

Un blat de tort facut in casa nu se compara cu cel comercializat in magazine nici pe departe. Am cumparat de cateva ori blaturi de tort si de fiecare data imi juram ca nu mai fac asta. Pana la urma…
Citeste mai mult

Crema de vanilie

Crema de vanilie

O reteta de crema de vanilie fina, aromata, excelenta pentru prajituri, torturi, rulouri sau ca baza pentru alte creme. Reteta este excelenta pentru cei care evita prepararea cremelor de oua pe foc pentru ca se coaguleaza oul si iese in…
Citeste mai mult

Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume, o reteta deosebit de buna, care poate fi gatita oricand, in orice anotimp si consumata calda sau rece. Supa crema de legume trebuie sa aiba consistenta cremoasa, densa, astfel poti regla cat de densa sa fie…
Citeste mai mult

Sarmale

Sarmale

Sarmale – o reteta clasica care nu are nevoie de prea multa prezentare. Sarmalele trebuie sa fie usor acrisoare de la varza murata si bulion, insa fara a exagera, de aceea este bine sa lasi varza murata in apa multa…
Citeste mai mult

Gem de prune

Gem de prune

O reteta de gem de prune echilibrata, aromata si bine legata. O poti imbogati cu coaja rasa de lamaie pentru o aroma suplimentara sau chiar si cu doua linguri de zeama de lamaie. Sau doar cu putina vanilie, asa cum…
Citeste mai mult

Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte asa cum o cunoastem cu totii, cel putin la gust, daca nu si la gramaje. Ca si gramaje, mamele noastre probabil nu mai cantaresc ingredientele pentru ca au deja ochiul format insa ar fi bine…
Citeste mai mult