Retete din bucataria Romaneasca - pagina 3 din 11 - Depozitul de retete

Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Gogosi pufoase si aromate, o reteta traditionala care mi-a incantat copilaria. Cred ca gogosile erau cel mai frecvent desert pe care il aveam si desi mie mi se parea complicat si de durata, le facea bunica intr-o viteza care era…
Citeste mai mult

Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Zacusca de vinete – o reteta traditionala prin care te boti bucura de gustul proaspat al vinetelor chiar si iarna. Pe o felie de paine prajita, cu o feliuta de rosie deasupra, zacusca de vinete face deliciul zilelor de iarna,…
Citeste mai mult

Tort de mere

Tort de mere

O reteta clasica de tort de mere, cu mere caramelizate, cu adaos de nuci crocante si imbogatit cu miere. Delicios si satios, simplu si rapid, servit cu inghetata de vanilie sau imbracat in frisca, tortul de mere este cu adevarat…
Citeste mai mult

Varza calita

Varza calita

O reteta de varza calita foarte potrivita si in perioadele de post ale anului. Mai jos reteta de baza, la care poti adauga multe condimente in functie de gust: seminte de marar, chimen, boia dulce sau iute; daca iti place mai…
Citeste mai mult

Dulceata de gutui

Reteta de dulceata de gutui

Dulceata de gutui este incredibil de parfumata si gustoasa. Daca gutuile ca si fruct sunt uneori inecacioase, dulceata de gutui nu este nici pe departe asa. Cumva gutuile se transforma radical, in sensul cel mai bun care se poate inchipui….
Citeste mai mult

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de Tort Diplomat prezentata astazi este cu capsuni proaspete si aromate. Tortul Diplomat poate fi facut desigur si cu alte fructe, combinate intre ele sau nu; cu fructe exotice sau de sezon, in oricare varianta, este delicios. Este un…
Citeste mai mult

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana este o varianta mai usoara a ciorbei de burta, facuta cu carne de pui si ingrosata cu o crema de galbenus, smantana si putina faina. Ciorba radauteana traditionala nu contine nici un fel de legume (desi ele sunt…
Citeste mai mult

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere si cu aluat fraged este intotdeauna bine primita si de adulti si de cei mici; in plus este o prajitura simpla, reuseste de fiecare data si contine ingrediente uzuale, usor de procurat si nu foarte scumpe :-)

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare delicioasa, reteta romaneasca traditionala cu bors, zarzavat si pasta de tomate. Smantana se adauga proaspata, in farfurie – in felul asta ciorba de perisoare rezista foarte bine in frigider. Adauga o bucata de rasol de porc in zeama,…
Citeste mai mult