Sarmale

Sarmale – o reteta clasica care nu are nevoie de prea multa prezentare. Sarmalele trebuie sa fie usor acrisoare de la varza murata si bulion, insa fara a exagera, de aceea este bine sa lasi varza murata in apa multa…
Citeste mai mult
Sarmale – o reteta clasica care nu are nevoie de prea multa prezentare. Sarmalele trebuie sa fie usor acrisoare de la varza murata si bulion, insa fara a exagera, de aceea este bine sa lasi varza murata in apa multa…
Citeste mai mult
Ciorba de perisoare delicioasa, reteta romaneasca traditionala cu bors, zarzavat si pasta de tomate. Smantana se adauga proaspata, in farfurie – in felul asta ciorba de perisoare rezista foarte bine in frigider. Adauga o bucata de rasol de porc in zeama,…
Citeste mai mult
Tochitura de porc este o versiune romaneasca de „slow cooking” la ceaun, veche de sute de ani, foarte gustoasa si foarte usor de facut. Mie imi plac retetele vechi, autentice, de aceea reteta de tochitura de porc de mai jos…
Citeste mai mult
Reteta de pastai cu usturoi si porc se prepara rapid, fiind de un real ajutor in momentele cand trebuie sa prepari o cina rapida. Daca ai pastai congelate, le poti scoate cu cateva ore inainte la decongelat apoi totul devine…
Citeste mai mult
Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc imi este atat de familiara incat am impresia ca am inventat-o eu. Inca din copilarie o consumam cu placere, poate pentru ca are un gust usor dulceag. Insotita de mamaliga si…
Citeste mai mult
Reteta de limba cu masline este o reteta foarte simpla, cu trei ingrediente principale: limba de porc sau de vita, masline, putintel bulion de ardei si/sau de tomate, restul mai degraba condimente…Panica apare de obicei cand vine vorba de fiert…
Citeste mai mult
Ce poti gati cu multa ceapa verde? Stufat cu carne de porc la garnita. Ce este carnea de porc la garnita? Cea mai buna metoda de conservare a carnii proaspete, in special carnea de porc. Mai degraba cea mai „gustoasa”…
Citeste mai mult